Quinsonituksen tarina

Quinsonitus (lat. "viiden ääni") perustettiin syksyllä 2011, kun lisääntyvien esiintymistilausten myötä haluttiin lähteä määrätietoisesti kehittämään ammattimuusikoista koostuvaa, viihdyttävää ja vahvasti brändättyä kamarimusiikkikoonpanoa Varsinais-Suomeen. 

Vaikka toiminta käynnistyikin kirkkokonserttien ja taustamusiikkikeikkojen avustuksella, varsinaiseksi punaiseksi langaksi muodostuivat nopeasti erilaiset teemakonsertit, jotka toivat asialle vihkiytyneet soittajat sekä genren suurimmat ystävät saman katon alle. Syksyllä 2012 Turun Vanhalla raatihuoneella järjestetty Scary Music -kauhuelokuvamusiikin konsertti oli pienimuotoinen menestys, ja teemakonserttien toinen - yhdessä Turun oopperakuoron kanssa järjestetty The Super Sound of Videogames - vei muusikot lopulta Assembly Summer 2013 -tapahtuman pääesiintyjäksi Hartwall-areenalle.

Tämän jälkeen Quinsonitus on ehtinyt soittamaan niin scifi-leffojen massiivisia tunnareita Maarianhaminan Alandicassa kuin pelimusiikkiyhteisön toivomia kappaleita Tampere-talon isossa salissakin. Eikä kyse ole pelkästään musiikista, vaan myös visualisointiin ja huumoriin ja liikkuvuuteen on aina kiinnitetty huomiota jo konsertin suunnitteluvaiheessa - olkoonkin että toisinaan huumori saattaa olla myös tahatonta.

Loppujen lopuksi tässäkään tarinassa ei kuitenkaan ole kyse vaski- ja lyömäsoitinkokoonpanosta nimeltään Quinsonitus, vaan siitä mitä juuri niiden tunteita herättävien ja merkityksellisten teosten esittäminen merkitsee juuri sinulle, hyvä lukija.

Parhaat elämykset syntyvät aina yhdessä.

Metallia ja kunnon nuijat

Quinsonituksen vakiokokoonpano muodostuu viidestä vaskisoittimesta sekä lyömäsoittimista. Samat instrumentit ovat tuttuja esimerkiksi mahtipontisen Star Wars -teeman alkusävelistä, mutta toisin kuin usein luullaan - vaskisoittimilla pystyy soittamaan myös äärimmäisen hiljaa ja herkästi. Isommissa konserttituotannoissa mukana on usein myös muita soittimia ja muusikoita, joiden avulla saadaan lisää monipuolisuutta ja sävyjä kokonaisuuteen.

Quinsonituksen muusikot

Toni Isokivi, trumpetti, flyygelitorvi
Antti Riihimäki, trumpetti, flyygelitorvi
Mikko Perälä, käyrätorvi, melodica
Torsti Pirkkanen, pasuuna, tinapilli
Janne Roine, tuuba
Tomi Salo, lyömäsoittimet


Entiset jäsenet

Mikael Topi, trumpetti

Virsiä vai kenties "konsertto helvetille"?

Perinteisen klassisen  ja jazz-musiikin lisäksi Quinsontuksen arkistot ovat täynnä mielenkiintoisia kappaleita pelimusiikin klassikoiden ja television ja elokuvien alati kasvasta musiikkikirjastosta. Game of Thrones, Back to the Future, Doctor Who, The Secret of Monkey Island, Hopeanuoli, Angry Birds, Skyfall ja Zelda ovat monille tuttuja klassikoita, joita voidaan valita soitettavaan ohjelmistoon, ja toivekappaleista monet ovat päätyneet jatkuvaan soittoon Quinsonituksen keikoilla. Suurin osa teoksista soitinnetaan kokoonpanolle Quinsonituksen muusikoiden tekemänä, tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Näytä lisää videoita

Konserttisaliin tai uimahyppytorniin

Quinsonitus pystyy esiintymään myös perinteisten konserttisalien ulkopuolella, eikä välttämättä tarvitse paljoakaan tilaa ympärilleen. Yksi kiistaton etu on myös se, ettei monesti äänentoistoa tarvita lainkaan. Olipa kyseessä sitten kesähäät laiturin kupeessa, lastenkonsertti koulun pihassa tai maauimalan käyttöönotto uimahyppytornista soittaen, nämä kaikki onnistuvat.

Tilaa esiintymään

Konserteista sanottua

"Ensemble onnistui taas jotenkin kuulostamaan kokoonpanoaan isommalta. Ja Takomo toi huikeasti lisäarvoa ja munaa niin moneen kohtaan - esimerkiksi teidän Metal Gearinne hakkasi ihan mennen tullen Video Games Liven Metal Gearin."
"Avajaisillan huippuhetkiä koettiin, kun vaski- ja lyömäsoitinyhtye Quinsonitus esitti pianisti Saana Iljinin tuella komean, kaksiosaisen setin scifi- ja fantasiateemaan sopivia sävelmiä elokuvista ja televisiosarjoista. Komeaa soitantaa, erinomaisia sovituksia ja mukana mukavasti huumoria."
“Kylmät väreet menee pitkin selkäpiitä ja Ghostbusters soi päässä loppuillan! Kiitos #Quinsonitus! Ootte te helvetillisen hyviä! #ScaryMusic2”